מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק עפ"ג 18908-03-14 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עפ"ג 18908-03-14

תאריך פרסום : 30/06/2014 | גרסת הדפסה
עפ"ג
בית המשפט המחוזי בחיפה
18908-03-14
31/03/2014
בפני השופט:
1. רון שפירא סגן נשיא [אב"ד]
2. אברהם אליקים
3. בטינה טאובר


- נגד -
התובע:
מחמד עכאשי (עציר)
הנתבע:
מדינת ישראל
פסק-דין

השופט א' אליקים :

מבוא

  1. בפנינו ערעורו של המערער, הנאשם בבית משפט השלום בעכו (להלן- בית משפט קמא), על גזר דין מיום 24.2.2014 שניתן במסגרת ת.פ. 57259-07-13 (כב' השופט וויליאם חאמד). המערער הורשע על פי הודאתו בשלוש עבירות של קשירת קשר לפשע לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן-חוק העונשין) ובשלוש עבירות של תיווך בעיסקת סם מסוכן, לפי סעיף 14 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973, (להלן-פקודת הסמים).
  1. בית משפט קמא דן את הנאשם למאסר בפועל לתקופה של 15 חודשים, בניכוי ימי מעצרו מיום 23.7.2013 ולמאסר על תנאי לתקופה של 12 חודשים למשך 3 שנים והתנאי שלא יעבור עבירה מסוג פשע לפי פקודת הסמים.
  1. יובהר כי על פי כתב האישום יוחסו לנאשם בנוסף לשלוש עבירות של קשירת קשר לפשע כאמור לעיל, שלוש עבירות של סחר בסם מסוכן. הנאשם הודה בעובדות כתב האישום במלואן, טען כי  אינו חולק על ראיות התביעה, אך מבחינה משפטית ביקש לקבוע כי ביצע פעולות של תיווך ולא של סחר בסמים.  בהתאם לכך ביקשו הצדדים כי בטרם הכרעת הדין יעיין בית המשפט קמא בתיק מוצגים שהוגש בהסכמה.

בית משפט קמא קבע  בהכרעת דין מנומקת ולאחר ניתוח הראיות כי מעשיו של המערער שתוארו בשלושת האישומים בכתב האישום משמעם ביצוע עבירות של תיווך בעסקת סם ובהתאם לכך הורשע המערער, על קביעה זו לא חולקים שני הצדדים.

העובדות לפי כתב האישום והכרעת הדין.

-בתאריכים 27.5.13 - 20.6.13 המערער וסוכן משטרתי קשרו קשר לביצוע עסקת סמים, במסגרתה ירכוש הסוכן סמים מסוג חשיש תמורת סכום של 900 ש"ח. השניים נפגשו, לאחר תיאום מראש, ביום 20.6.13, נסעו יחד ברכבו של הסוכן כאשר המערער הוביל את הסוכן עד למקום מפגש עם רמזי סמד (להלן-רמזי), אשר מסר למערער את הסמים והמערער מסר אותם לסוכן וקיבל מידיו סך של 900 ש"ח, אותם העביר לרמזי.

-בתאריכים 23.6.13 - 25.6.13 קשרו המערער והסוכן פשע לביצוע עסקה דומה, והמערער תיווך בביצוע העסקה בין הסוכן המשטרתי לבין רמזי, ובמפגש בין השלושה, שהתקיים ביום 25.6.13, לאחר תיאום טלפוני בין המערער לסוכן ולאחר שהמערער הוביל את הסוכן למקום, מסר רמזי סמים למערער, וזה מסר אותם לסוכן וקיבל מידיו של זה סך של     2,000 ש"ח.

-מעשה תיווך דומה ביצע המערער ביום 7.7.13, שעה שנפגש עם הסוכן, לאחר תיאום טלפוני מראש, והוביל אותו בנסיעה עד הגיעו למקום בו המתין רמזי, שמסר למערער את הסמים וזה מסר אותם לסוכן וקיבל מידיו של זה סך של 2,000 ש"ח.

  1. בהכרעת הדין נקבע כנימוק להרשעת המערער בתיווך ולא בסחר כי המערער לא היה מקור זמין לאספקת סמים,  רמזי היה הסוחר בסם וכי הסמים היו בחזקתו ובשליטתו הבלעדית של רמזי.   
  1. עוד יובהר כי רמזי שהועמד לדין בהליך מקביל (ת"פ 56910-07-13), הורשע במסגרת הסדר טיעון, בשתי עבירות סחר בסמים (ללא עבירות של קשירת קשר לפשע), לאחר מחיקת האישום השני. רמזי נדון ל-10 חודשי מאסר בפועל עוד בטרם נגזר דינו של המערער.

בגזר הדין עליו הוגש הערעור שבפנינו, התייחס בית משפט קמא להבחנה שבין המערער לבין רמזי וקבע כי בהתאם לחומר הראיות שהוגש בהסכמה גילה המערער מעורבות רבה ועמוקה:

"שליוותה את כל שלבי ביצוע העסקה, החל מקשירת הקשר והסיכום לביצוע העסקאות ועד למימושן של אלה. מעשי התיווך של הנאשם, שבוצעו במספר הזדמנויות, כאמור, לא היו מזעריים ולא הסתכמו בהפגשת הסוכן והסוחר".

תמצית טיעוני הצדדים

  1. ב"כ המערער בטיעוניו בכתב ובע"פ הדגיש כי המערער אינו טוען כי עונש של 15 חודשי מאסר מהווה חריגה מרמת הענישה המקובלת המצדיקה התערבות של ערכאת הערעור, אלא מאחר והענישה בעבירות של תיווך בסמים צריכה להיות מקלה יותר מעבירות סחר בסמים ובשל עקרון אחידות הענישה, יש להקל בצורה משמעותית בעונשו של המערער, מאחר ורמזי שהורשע בעבירות של סחר בסמים נדון ל-10 חודשי מאסר בפועל בלבד.

עוד הוסיף הסנגור ואיבחן בין השניים, למערער אין עבר פלילי ולרמזי 3 הרשעות קודמות, המערער, בגיר צעיר כבן 21 וחצי, בעוד שרמזי היה כבן 28 במועד ביצוע העבירות.

  1. ב"כ המשיבה ביקשה לדחות הערעור, אין לטענתה הצדקה להתערבות ערכאת הערעור במקרה זה. בטיעוניה הדגישה כי אין להקל בענישת מתווך בעסקות סמים ביחס לסוחר בהם, שניהם מהווים חוליה בשרשרת הפצת הסם. במקרה זה הגיע לטענתה בית משפט לאיזון הנכון, תוך התייחסות למעורבותו האקטיבית של המערער, הרשעתו בשלושה אישומים וגם בעבירות של קשירת קשר לפשע, להבדיל מרמזי.

דיון והכרעה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ